Autóvásárlás

Mint minden nő, én is nagyon szeretek vásárolni. Vannak helyzetek, amikor kifejezetten szükség is van arra, hogy feszültségoldásként hosszabb-rövidebb barangoláson keresztül szétnézzek egy-egy bevásárló központban. Ez nem azt jelenti, hogy közben rengeteg dolgot vásárolok. Csupán megnézek sok-sok kirakatot, bemegyek pár üzletbe, megnézek olyan ruhákat, dísztárgyakat, amik felkeltik az érdeklődésemet, de az esetek többségében le is beszélem maga a megvételükről, mert valójában semmi szükségem nincs rájuk.

Egészen más a helyzet, amikor célirányos a vásárlás, mert igazán vásárolni szeretnék egy-egy ruhadarabot, vagy ajándéktárgyat. A természet törvényszerűségéből fakadóan ilyenkor nagyon nehezen akadok rá arra a termékre, ami az elképzelésemnek és ízlésemnek is megfelelő, na és az ára is belefér a költségvetésbe. Ezeket a vásárlásokat szeretem egyedül lebonyolítani, mert ilyenkor nyugodtan keresgélhetek, válogathatok, mivel senki nem sürget a kiválasztásukban.

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor szükség van vásárló partnerre, mert egyedül nehéz a választás, a döntés, sőt előfordul az is, hogy lehetetlenség, mivel kevés a szakértelem a kiválasztáshoz.

Ilyen eset az autóvásárlás esete. A gond már ott kezdődik, hogy milye legyen a vásárolni kívánt autó márkája, életkora. Használt legyen-e vagy új? Itt a következő kérdés, hogy mennyit enged a pénztárcánk? Mennyi pénzünk áll a rendelkezésre?

Eldöntöttünk néhány kérdést családon belül. Úgy határoztunk, hogy használt, Opel személyautót fogunk keresni. Néhány autókereskedési címet kiválasztottunk az internetről, és egy reggelen a párommal nekiindultunk autókat nézegetni.

Az első kereskedésben találtunk is egy minden szempontból megfelelő járművet. Le szerettem volna fényképezni, hogy elküldjem Messengeren a fiamnak, mondjon véleményt, megvegyük-e vagy sem? Meglepetésemre nem működött a Samsung telefonom kamerája.

Lázas internetes keresgélésre a samsung szervíz árak voltak a legmegfelelőbbek a javíttatásra. Fel is kerestük a céget, ahol félórán belül kicserélték a hibás alkatrészt.