Házastársam meglepetése

A férfiak szeretnivalóak a kiszámíthatóságuk révén. Valószínűleg már olyan mértékben ismerem a házastársam, hogy esélye sincs arra, hogy hazudjon nekem – a szemöldökének mozdulatából meglátom, hogy valami függőben van, és valamilyen belső érzékkel azonnal érzékelem, ha hazugságra készül. Természetesen nem mindig hívom fel rá a figyelmét, hiszen nem célszerű teljesen leleplezni a kezünket egy párkapcsolatban, és a hazugsága nem olyan gyakori, hogy mindig említést érdemelne. De ez a fajta kiszámíthatóság gyakran hasznos, különösen, ha az ember nem kedveli a meglepetéseket. Én pedig nem kedvelem.

Imádom, ha tudom, mi fog történni. Valószínűleg azért, mert a munkám miatt rengeteget utazom, és hiába próbálok rendszert hozni az életembe és beosztani az időmet, valahogy mindig felborul a rend, egy program változik, és az egész napirendem összeomlik. Nem hiszem, hogy képes lennék ezt jobban kezelni, már így is nagyon sokat dolgozom azért, hogy legalább ennyi rendszer legyen a mindennapokban, de jól esik, hogy legalább más területeken kontrollálni tudom a dolgokat. Tehát nem szeretem a meglepetéseket. Semmilyen formában. Még a születésnapomon sem.

Pontosan ezért szeretem azt, amikor előre megjósolom, mit fog a férjem mondjuk karácsonyra adni ajándékba. Most például biztos vagyok benne, hogy egy power bank lesz a fa alatt, mert a telefonom már annyiszor merült le váratlanul, hogy biztos vagyok benne, hogy meglep majd vele, hogy többé ne kelljen aggodalmaskodnia, hogy nem ér el, és nem tudja, hol vagyok és mikor érek haza. És én nagyon is örülök ennek, és hatalmas meglepetésként fogom fogadni, amikor kibontom a dobozt, de most nagyon is élvezem, hogy tudom, mi lesz benne. Így szeretem a meglepetéseket, és persze a férjemet is. És a power bankot is imádni fogom, mert a baseus csodálatos termékeket gyárt, és biztos vagyok benne, hogy ez a kis töltődoboz sok kellemetlen helyzetből ment meg majd.