Hogy a munkavédelem többé ne legyen nehézség

Amikor a férjem azzal állított haza, hogy ott szeretné hagyni a munkahelyét és egy saját családi vállalkozást szeretne kialakítani, ami az építőipar területén egy teljesen megbízható, magabiztos és tökéletes minőséget nyújtó cég lesz, akkor hirtelen megmondom őszintén azt sem tudtam, hogy melyik bolygón vagyok. Tudom jól, hogy mi ketten együtt mindent meg tudunk csinálni és mindent el tudunk érni, de egészen egyszerűen éreztem, hogy ez a vállalkozás nagyon nagy terhet és iszonyatosan sok feladatot és feszültséget fog róni mindkettőnkre, amihez annyira a kezdetekben nem volt kedvem. Megrémültem, hiszen tudtam jól, hogy vannak olyan feladatok, amihez sem én, sem pedig a férjem nem értünk, és iszonyatosan nagy buktatója az egész feladatkörnek és tevékenységi körnek. Ilyen volt például a munkavédelem feladatainak ellátása is.

Persze aztán az élet is mellénk szegődött és hihetetlen sok segítséget kaptunk a barátok és ismerősök oldaláról is, többek között az activesafety csapatának elérhetőségét is, akik azóta is segítenek bennünket abban, hogy a kialakított munkavédelmi rendszer a vállalkozásunknál ne csak egy jogszabályi kötelezettségeknek megfelelő rendszer legyen, hanem bizony valós és biztos védelmet nyújtson a vállalkozás számára a tevékenység végzéséhez. Ebben az esetben ugyanis jól tudunk aludni. Nem kell tartanunk attól, hogy bármilyen anyaggal vagy munkafolyamattal kapcsolatosan olyan nem várt esemény vagy baleset következik be, ami komolyabb emberi egészségkárosodást vagy hatalmas anyagi problémát okozna, hiszen mindenki tudja, hogy ilyen esetekben mi a feladata és mi a teendő, és pillanatok alatt fel tudják oldani a kialakult helyzet súlyosságát.

Természetesen egy ilyen tevékenységet végző vállalat esetében sosincs biztos garancia arra vonatkozóan, hogy nem történik baleset, azonban arra nekünk van, hogy ennek a következményei a minimálisra szorulnak vissza. Így pedig már a kezdetekkor sem volt mumus feladat és biztos vagyok benne, hogy a jövőben sem lesz egy rémisztő dolog számunkra a munkavédelem és annak bármilyen feladata. Ennek tükrében pedig csak javasolni tudom bárki számára, hogy ha hasonló tevékenységi körben dolgozik vagy tervez munkát, akkor vegye fel az activesafety csapatával a kapcsolatot, mert biztosan nem fog csalódni a munkájukban és eredményeikben.